Szerencsen a hétvégén átadják a befogadó játszóteret

Megosztás

2017 óta építenek ilyeneket szerte az országban, a szerencsi lesz a huszonhetedik.

A Szerencsejáték Zrt. a 2017. év végén elindított „A játék összeköt!” program keretében év végéig 22 játszóteret épített. A társaság idén további befogadó játszóterek megépítését vállalta a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével. Ezek a közösségi terek a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtik meg a közös játék örömét, hiszen ahogy a program is vallja:
„Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósult egy újabb, immáron a 27. befogadó játszótér, átadására Szerencs városában kerül sor szombaton délelőtt 9:30-kor. Helyszín: 3900 Szerencs, Ondi úti játszótér (Árpád hegy utca és Ondi út kereszteződése).

Az egyetemesen tervezett játszóterek nem pusztán akadálymentesek, hanem proaktívan elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül elfogadó, nyitott felnőttekké váljanak. A beépített elemek olyan játékok, amelyek nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok kialakításával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek